- Štítky blogu
- prevencia rakoviny
- samoopaľovacie krémy
- doplnky stravy
- zdravá výživa
- detox
- alzheimer
- omega3
- zelené potraviny
- velka noc 2022
- zdravý životný štýl
- duševne zdravie
- dieta
- velka noc jedlo
- protein
- vegansky protein
- huba cordyceps
- alzheimerova choroba
- huba reishi
- ako znížiť vysoký krvný tlak
- ako znizit krvny tlak
- lieky na alzheimera
- ako prekonat uzkost
- ako bojovat s uzkostou
- cečko
- vitamin c
- zinok
- ako posilnit imunitu
- kyselina askorbová
- zinok účinky
- zvysenie libida
- vitamíny
- slnko a opaľovanie
- čistenie pleti
- únava organizmu
- posilnenie imunity
- antioxidanty
- zelený čaj
- cholesterol
- zelený čaj na akné
- bioginko
- zlepšenie pamäte
- zníženie hladiny cukru v krvi
- očista
- peeling
- opaľovanie
- výživa pleti
- výživa očí
- ochrana očí
- uv žiarenie
Potrebujete poradiť?

30.01.2022
13 Dôvodov prečo užívam jačmeň a chlorellu
- V jednej vete poviem že preto, lebo sú úžasné a nenahraditeľné! Veď ak si predstavíme, že v 2 polievkových lyžiciach máme kilo čerstvej zeleniny tak už to je dosť, nie? „Zelenáče“ nenapraviteľne naprávajú našu imunitu - to znamená, že ak ich pravidelne užívame v správnej dávke máme istotu, že naša imunita denne dostáva „zelenú podporu“, aká sa naozaj ničím nedá nahradiť. Kvalita a výživová hodnota potravín veľmi klesá a preto je vhodné užívať zelené potraviny. Momentálne je vysoký výskyt civilizačných ochorení (rakovina, infarkt, zápaly srdca, obezita, poruchy spánku, depresie). Kto užíva zelené potraviny naozaj predchádza týmto ochoreniam aktívne. Ale aj užívaním už počas liečby z ktorejkoľvek z týchto diagnóz sa pacientom uľaví. Rozhodujúce je dávkovanie.
- Nakoľko „zelenáče“ majú vysokú hodnotu prebiotík, probiotík aj enzýmov podporujúcich správne trávenie sú veľmi vhodné pri všetkých poruchách zažívania. Mimoriadne sú vhodné pri zápchach, ale aj pri častej stolici.
- Chlorella je veľmi vhodná aj pri pálení záhy. Väčšinou zaberie už po dvadsiatich minútach. Pri týchto problémoch ju môžete po 2 tabletkách užívať celý deň. stačí ju cmúľať. Navyše si tým bielite zuby!
- Nie je žiadnym tajomstvom, že po zelených potravinách sa zlepšuje okysličovanie orgánov, čo sa prejaví aj tým, že sa človeku zrazu lepšie a voľnejšie dýcha. Chlorofyl je známy „výťah“ pre kyslík a deje sa to najmä vďaka nemu.
- Chlorella je veľmi silným súperom všetkým plesniam a baktériám. Je to také „prírodné antibiotikum“. Ak na človeka „lezie choroba“ je vhodné pár dní užívať 3x30 tabletiek. Pri plesňových ochoreniach ju treba užívať dlhodobo a aplikovať ju aj zvonku formou zábalov, alebo u žien aplikovaním priamo do pošvy.
- Jačmeň je bojovník s kyslým prostredím, ktoré je zapríčinené nesprávnou stravou, ale aj stresom. Nastavuje telo na Ph 7,4, alebo poskytne aj vyššiu alkalitu. Telo zbavené kyslosti je oveľa zdravšie. Spravidla to trvá asi 3 mesiace a viac. Pri problémoch s dnou sa účinky pri vyšších dávkach dostavia spravidla už o pár dní.
- Ďalšia úžasná vlastnosť jačmeňa je, že stabilizuje hladinu cukru v krvi. To je skvelá správa pre všetkých diabetikov. Pri dôslednom braní jačmeňa dosiahnu benefit v podobe stabilne nižšej glykémie a môžu tak znižovať dávky inzulínu.
- Mnoho z nás užíva veľa liekov. Vieme, že každý liek má vedľajšie účinky. Jačmeň veľmi dôsledne znižuje vedľajšie účinky týchto liekov. (pozor nie účinky!) Toto je veľmi dôležitá vlastnosť!
- Pri zvýšenom cholesterole má veľký význam užívať jačmeň. Poradí si s ním pomerne rýchlo. Netreba však zabúdať na nutnosť zmeny stravy a pridanie pohybových aktivít. Ani jačmeň nie je všemocný, ale ak ho podporíme ešte správnou stravou a pohybom – výsledok sa dostaví ešte skôr.
- Obe zelené potraviny sú veľmi vhodné aj pre pacientov s cievnymi problémami. Jačmeň spevňuje cievne steny a udržuje ich elasticitu v dobrej kondícii.
- Chlorella je účinným bojovníkom aj pri poraneniach, kde ju stačí podrvenú dať priamo do rany – tú nielen vydezinfikuje, ale aj zastaví krvácanie. Jazvu budete hľadať len veľmi ťažko.
- Pri popáleninách nasypte jačmeň priamo na ranu. Bude to štípať, ale stojí to za to! Jazvu mať nebudete!
- V konečnom dôsledku zelené potraviny podporujú pomalšie starnutie (stále dostávam otázku čo so sebou robím, že vyzerám tak mlado? 😊) Zároveň podporujú prirodzenú regeneráciu buniek. Svojim pôsobením nás „zelenáče“ nepriamo donútia zdravšie jesť, lebo keď sa napraví naše PH, telo prirodzene inklinuje k zdravšej strave. Sú známe prípady, keď ľudia prestali fajčiť, lebo im to skrátka prestalo chutiť. 😊
Na zdravie priatelia! 😊